Monday, September 22, 2008

lagging

ni internet connection lagging sejak pagi ni.. bikin maradang juga

top up cerita semalam. bah... that girl ok. ada prob with the Hilton's pny receptionist. the guy was actually already there. cian dia menunggu. all the best sama that sumandak.

petang ni ada kelas. (code of practice for the export of frozen cooked prawns). mau kasi ok slide presentaton dulu. susah ni mau mengajar. student's punya roh lari pi kampung sudah. time mau raya sudah ni...

adaka.. saya telupa sy punya jeruk bambangan di KK... silaka..

11 comments:

tapayas said...

ha..ha..! ko suka makan bambangan ka kukuanga? c bambangan kan ada minta dia bawa bambangan ko bah p sarawak..

kukuanga said...

tu la cadangan sy..tp, C Bambangan mau atur datai Sarawak... sik tau jadik ka sik..nanya ke sia.

APRIL RD said...

hahaha...nda pa ko mkn ja si bambangan tu....sama jg tu...LOL... sia punya rof pun terbang2 sdh p sabah o....pingkuro ti?

Eddus said...

kukuanga udah makai nuan...nuan udah bulih meri comment di blog saya...bisi tupik baru...heheh tul kah iban aku tu

kukuanga said...

balik lah ko pril...jan ko bagi cadangan yang pelik2 pril.. kalau sy pigi makan c Bambangan nah, kau juga yang sala..kalau mama dia cari.

kukuanga said...

lohan, udah ku meri comment ke topik nuan. pengrindu ati, nuan bejako iban...

erizabesu said...

hehe...roh budak lari di kg...sebab ingat mau raya..

roh cigu lari di kk sebab ingat tu jeruk bambangan hehe.

teda apalah mau cuti sudah kan. tu lah fikiran pandai lari2. :)

happy holiday kio.

kukuanga said...

sara dear,
ko belum tau lagi macamana sedih saya terlupa tu jeruk bambangan!

my dad planted a pokok bambangan years back and this is the only second time it bears fruits (sangat lebat) but, alas! the bambangan is the sweet type (i prefer the sweet sour one). my dad was so proud of the bambangan and thank God, masa sy balik rumah tu ari, ada 3 biji jatuh.

so, eventhough, the sweet bambangan actually x sadap sangat mau buat jeruk. but, i buat juga. then, masa kasi grate dia punya biji (i refused to use grinder, sebab x mau dia mashed telampau), my youngest sis (8 yrs old) tolong saya kasi grate. we used our mom's cili padi yang dia tanam di belakang rumah.... so.. you see..

bukan pasal sadap tu jeruk saja baitu, its the sentimental value of the jeruk yang saya sedih (bayangkan, kalau time makan maggi + bambangan itu) ingat my home...

erizabesu said...

alala...cian nya ko sis..
Tepun2 lah gia.
bukan sengaja bah gia kan.

Sarawak teda bambangan kah?

Take care sis.

Bambangan @ Ony said...

Ehem, ehemmm (adus patutlah dua tiga hari ni sia inda online tegigit saja ni lidah ohh) rupayanya ada urang mau makan sia.... matikudasai lah sia ni....

indapa indapa, nanti kalau korang makan tu bambangan, harap2 gatal2 terus tu bibir korang, koto sepa suruh mengumpat, hahahahhhaha (bestnya rasa dihati)

niway, sedapkah maggi + dgn bambangan tu? emmm mau rasa lah, tapi kan korang mau tau, sini labuan bambangannya inda sedap, geli pula sia mau makan, bukan macam sana sabah (kalau nenek sia lagi yg buat, nah menjilat piring lah sia tu) dululah.... sampul kisap saja pun sodap....

bah suruh begia daddy ko kirim, inda juga mahal tu courier services kan

kukuanga said...

bambangan.. nasip ko la nama ko bambangan (jeruk kegemaran urang sabah)... nanti sy runding sama bos sy pasal kurier..

sara dear, hari tu.. ada juga sy ternampak bambangan di pasar Bau.. nanti sy cari..(x telampau famous di sini bah tu buah..)